Massage therapie by Monique

voor een beter herstel en balans

 


 Cupping:


Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is.

In het Oosten en Midden-Oosten wordt Cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en de stagnaties in de energiedoorstroming opheft.

Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is.

Door de negatieve druk in de plastic cups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.


 Cuppping is goed voor: 

  • kou en opkomende verkoudheid,
  • spier- en gewrichtsklachten,
  • hoofdpijn/migraine,
  • rug-, nek- en schouderpijn,
  • pijn in de onderbuik,
  • zwelling, vocht in knie en enkel,
  • cellulit-, maag- en darmklachten,
  • zwakke spijsvertering.
  • Fybromyalgieklachten

Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen af te voeren, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat de cups vacuüm op de huid worden aangebracht

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.


Houdt er wel rekening mee dat na het cuppen je zichtbare blauwe en rode verkleuringen hebt waar de cups hebben gezeten, dit is geheel onschuldig, maar houdt daar rekening mee dat mensen raar opkijken als u bijvoorbeeld in uw badkleding het zwembad inloopt en mensen vreemd naar u gaan staren.

 

De oorzaak van deze plekken is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen.

Ondanks dat de plekken er niet fraai uitzien, is de massage niet pijnlijk. De zuigkracht geeft de bloedcirculatie een boost die reikt tot in het dieper gelegen weefsel om zo spierknopen en spanning in het lichaam te verminderen.


Deze therapie zal dus niet alleen je klachten aanpakken, maar het lichaam ook nog eens volledig laten ontspannen.


Natuurlijk zijn er ook contra indicaties waardoor cupping niet mogelijk is ,je kunt er dan voor kiezen om voor de ontspanningsmassage te gaan, die minder belastend is. 

Uiteraard raad ik altijd aan mocht u het niet zeker weten of u wel of niet gemasseerd mag worden , advies bij u huisarts vragen. 

Bent u een actief sporter dan is Cupping echt iets voor u, door cupping herstelt het lichaam sneller na intensieve  sportactiviteiten.

De gebieden die zijn te cuppen is vrij groot, je kunt vrijwel het hele lichaam cuppen , uitzondering daargelaten natuurlijk, de buik kun je masseren met cups, maar er wordt niet geplaatst, net als de binnenkant van je benen want dat voelt echt niet fijn. Daarom cup je ook altijd de gebieden waar je op dat moment het meeste problemen ervaart.


Ontspanningsmassage:


Ontspanningsmassage , de naam zegt het al, het is bedoeld om lichaam en geest te ontspannen van de dagelijkse bezigheden vult u het zelf maar in.  

Ontspanningsmassage is een mildere vorm van masseren dan bij cuppen, bij cuppen pak je het dieper gelegen bindweefsel en spieren aan, en nu wordt het meer aan de oppervlakte gedaan door rustige strijkingen en knedingen op het lichaam.  Ook voor deze vorm van masseren geldt dat deze massage ook zeer geschikt is voor uiteenlopende klachten , zoals hoofdpijn/migraine, rugpijn, spier en gewrichtsklachten.


Vaak bestaat een ontspanningsmassage uit deel massages van ongeveer 25 minuten. afhankelijk waarvoor u komt , heeft u een  specifieke klacht of wilt u gewoon heerlijke rug en of een gezicht-huid-hals massage, dan is dit uiteraard ook mogelijk.


Deelmassages bestaan uit:


Rug

Rug-Nek-Schouder 

Benen (voor)

Benen (achter)

Gezicht-Hals-Hoofdhuid

Armen

(Een combinatie van de deel massages kan ook altijd in overleg.)  Voetreflex massage:

informatie volgt.


Door middel van een kort gesprekje vooraf aan de massage gaan we kijken wat voor u de beste behandeling is. 


Zowel Cupping , Voetreflex als Ontspanningsmassage zijn voor alle leeftijden.

Nogmaals weet u niet zeker of uw gemasseerd mag worden, neem dan altijd vooraf contact op met uw huisarts.              Contra indicaties:

Er zijn een aantal contra indicaties waarop het niet aan te raden is om gemasseerd te worden,te denken aan Steenpuisten, Infectie, Koorts, etc. 

Let wel het is uw eigen verantwoording als u zich toch laat masseren. Heeft u ergens een plaatselijke ontsteking of dergelijke aandoeningen, dan is het mogelijk om de massage daar op aan te passen.

Ook nu weer geldt, mocht u niet zeker zijn, neem dan gewoon even contact met mij op en zien we samen wat er mogelijk is.